RVS Slijpen en borstelen


Dé specialist in RVS Slijpen en borstelen

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het slijpen en borstelen van rvs platen. Omdat wij alle rvs bewerkingen in ons eigen service centre uitvoeren, kunnen wij een constante en hoogwaardige afwerking garanderen.

Wij kunnen rvs platen duplo, één- en tweezijdig slijpen in diverse slijpkorrels. Hierdoor is vrijwel elke gewenste afwerking mogelijk.

Wij slijpen platen met een breedte van 400 mm tot 1600 mm, een lengte van 900 mm tot 7000 mm en diktes van 0,6 mm tot en met 5 mm. In overleg zijn andere afmetingen ook mogelijk, neem hiervoor contact met ons op.

RVS Slijpen en borstelen

[maxbutton id=”6″]


Mogelijkheden

De mogelijkheden voor het RVS Slijpen zijn reuze: er is keuze uit verschillende slijprichtingen, slijpkorrels en schuurbanden voor het gewenste resultaat. Naast borstelen en het één- en tweezijdig slijpen kunnen wij platen ook duplo slijpen. Dit is een combinatie van slijpen en borstelen voor een nóg fijner afgewerkt resultaat.

Een- en tweezijdig slijpen

Alle rvs platen kunnen zowel één als tweezijdig geslepen worden in diverse korrels. Standaard maken wij gebruik van korrel 320. Afhankelijk van de gewenste afwerking, kan er gekozen worden voor grof en fijn geslepen korrels.

De keuze van de slijpkorrel is van belang voor de afwerking van de toepassing. Korrels 60 tot en met 120 zorgen voor een grof geslepen plaatoppervlak dat ruwer aanvoelt dan de standaard geslepen afwerking. Korrels 180 tot en met 320 geven een middel geslepen afwerking dat glad aanvoelt. De fijnste afwerking is te realiseren met korrels 400 tot en met 600. Hoe fijner de plaat geslepen is, hoe moeilijker vuil zich kan hechten aan het plaatoppervlak. Een fijn oppervlakte is makkelijker te reinigen en daarom ook hygiënischer.

geslepen rvs plaat

RVS Borstelen

Het borstelen zorgt voor een nóg fijnere afwerking dan het reguliere rvs slijpen. Niet alleen wordt een mooier en matter oppervlak gerealiseerd, het borstelen zorgt er ook voor dat eventuele beschadigingen en kleur aantastingen weg worden gewerkt. Bovendien zullen toekomstige beschadigingen, zoals kleine krasjes, minder opvallen door de geborstelde structuur. Naast rvs kunnen wij ook aluminium borstelen.

Geborsteld rvs

Duplo Slijpen

Naast het regulier RVS slijpen kunnen wij platen ook duplo slijpen. Duplo slijpen is een combinatie van slijpen en borstelen waardoor een extra fijn oppervlak wordt gerealiseerd. Het duplo slijpen wordt vaak toegepast in industrieën waar hygiëne belangrijk is. Zeker voor toepassingen in keukens, sanitair, scheepsinterieuren en liften biedt duplo slijpen de meeste hygiënische oplossing

Toepassingsgebied duplo geslepen rvs


Vraag hier uw offerte aan

Tel: 036 – 7504 444
E: info@foxinox.nl

* Verplicht veld


Meer informatie aanvragen

Neem vrijblijvend contact met ons op

 Liever direct één van onze medewerkers spreken? Bel ons op 036 – 7504 444.

15 + 11 =